Forsvarsminister Nicolai Wammen opruster nu kraftigt hvad angår ministeriets kommunikationsindsats og politikudvikling. Det sker dels med ansættelsen af statsminister Helle Thorning-Schmidts pressechef, Lea Juel Henriksen, som ny presse- og kommunikationschef i Forsvarsministeriet.

Og dels med ansættelsen af professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Center for Militære Studier ved Institut for statskundskab på Københavns Universitet. Han er fra 1. august ansat som leder af et nyt sekretariat for politikudvikling i ministeriet. Det oplyser Forsvarsministeriet til nytkampfly.dk.

I forbindelse med ansættelsen tager Mikkel Vedby Rasmussen orlov fra stillingen på Københavns Universitet. Mikkel Vedby Rasmussen har været medlem af Forsvarskommissionen af 2008 og er en af landets førende eksperter på forsvarsområdet.

Med ansættelsen af Thornings pressechef vil ministerens kontakt med medier og lignende i fremtiden blive håndteret af et rent kvindeligt trekløver bestående af presse- og kommunikationschef Lea Juel Henriksen, særlig rådgiver Marie Bender Foltmann og pressesekretær Linda Liboriussen.

Marie Bender Foltmann vendte 1. maj i år tilbage fra barselsorlov. En orlov, der startede en uge før Nicolai Wammen i august sidste år skiftede EU-ministerposten ud med posten som forsvarsminister. Det betød at Anders Hjelholt var Wammens ”spindoktor” i de første knap ni måneder i Forsvarsministeriet. Linda Liboriussen er ministeriets eneste pressesekretær efter at Martin Wøldike henover sommeren stoppede i ministeriet.

Lea Juel Henriksen var pressesekretær i Forsvarsministeriet fra april 2009 til maj 2010 inden hun skiftede til Statsministeriet, hvor hun har arbejdet indtil hun nu vender tilbage til Forsvarsministeriet. Som pressechef er man ansat på embedsmandsvilkår og beholder sin stilling, selvom ministeren skiftes ud. En særlig rådgiver følger derimod ministeren.

Lea Juel Henriksen har i sin tid i de to ministerier arbejdet for venstrefolkene Søren Gade, Gitte Lillelund Bech og Lars Løkke Rasmussen samt for socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt. Nu venter endnu en socialdemokrat. Og hvem ved om ikke der skal knokles for en borgerlig politiker inden der er gået et år.

Det var Lea Juel Henriksen, der udpegede Forsvarskommandoens kommunikationschef, Lars Sønderskov, som manden, der i september 2009 havde lækket den arabiske oversættelse af den såkaldte jægerbog til BT.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

7 Comments for this entry

 • Lars Hansen siger:

  Ekspert i hvad?

 • Andreas siger:

  @Lars: Forsvarsområdet. Antog at det gav sig selv, når manden kommer fra CMS til FMN og har siddet i forsvarskommissionen.

 • jenoghen siger:

  Hvad er så en ekspert?
  Lad os endelige bruge Niels Bohrs strålende og præcise forklaring:

  “En ekspert er en person, som har begået alle de fejl, som er muligt at begå inden for et begrænset område.” 😉

 • Lars Hansen siger:

  Tillad mig at være uenig – forsvarsområdet er MVR ikke ekspert i – hvad synes mig oplagt.

  Måske ekspert i at gøre sig til for vores politikere – der sikkert også er mere trygge ved at modtage rådgivning fra en, som ikke er belastet af militærfaglig viden, men har samme baggrund som dem selv som DJFØ’er – MVR anbefalede også vores statsminister skulle have sig en ‘national security advisor’ man må så gætte, hvem det mon eventuelt skulle være…

  Eller måske ekspert i at udtale sig om emner pågældende ingen viden har om – fx. ved i medierne at give embedsværket skylden for ministeren (den daværende) fejlinformerede vedr. tolke – til trods for ministeren havde fået korrekte oplysninger fra FKO, men desuagtet ikke brugte dem.

  Eller når MVR begejstret taler ministeren (den daværende) efter munden i et tåbeligt og fuldstændigt urealistisk forslag om at lave en aftale med vores nabolande om et fælles flyvevåben til håndhævelse af vores suverænitet – og dermed demonstrerer en grundlæggende uvidenhed om staters indbyrdes forhold – fremmede magter kan per definition ikke håndhæve ens suverænitet.

  Eller måske igen når pågældende påstod – at det ikke ville øge vores udsendtes sikkerhed i Helmand, at forstærke det danske styrkebidrag med en kampvognsdeling, da, og jeg citerer efter hukommelse: “at det kraftigere panser jo kun beskytter dem inden i kampvognene” – så ekspert på forsvarsområdet; nej.

 • Thomas H. Jørgensen siger:

  Sikken masse civile- og politiske eksperter man kan finde midler til at ansætte i forsvarsministeriet…Tankevækkende, især i betragtning af de militære eksperter/officerer bliver færre og færre i takt med de evindelige nedskæringer.

 • Lars-Henrik Arvedsen siger:

  “Sikken masse civile- og politiske eksperter man kan finde midler til at ansætte i forsvarsministeriet”

  Og den lovede nedskæring i “general”-segmentet blev kun til 2 styk – der fluks blev erstattet med et par DJØFFER i samme lønklasse. Og nu endnu flere civilister.

  http://www.b.dk/nationalt/ingen-besparelser-i-forsvarstoppen

 • D.Staal siger:

  Det gør næsten fysisk ondt at læse ovenstående artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *