Besvarede udvalgsspørgsmål


Fødevareministeriet har besvaret mange spørgsmål fra Folketingets Fødevareudvalg de sidste dage. Fødevareministeren er ved at forberede omverdenen på yderligere besparelser i Fødevareregionerne, hun undersøger muligheden for nedlæggelser af diverse råd og nævn, svarer på spørgsmål om gylleseparering og bevarelsen af gamle danske husdyrracer, øremærkning af kalve og om tilsætningsstoffer til drikkevand til dyr.
Claus Iversen

Fødevarer
HACCP-baseret egenkontrol
Fødevareministeren svarer på dette spørgsmål om HACCP-baseret egenkontrol, at det er et vigtigt instrument i bestræbelserne på at sikre forbrugerne sunde og sikre fødevarer. Ministeren mener, at resultatet af forhandlingerne er en fornuftig løsning, som gør det muligt at høste erfaringerne fra primærproduktionen med henblik på eventuel fastsættelse af regler herom i fremtiden, ligesom der er lagt op til en smidig gennemførelse af egenkontrollen i de små virksomheder.

Besparelserne i Fødevaredirektoratet
Fødevareministeren afviser ikke, at der kommer nye besparelseskrav til fødevareregionerne. Kommende krav til besparelser vil være at finde i regeringens finanslovsforslag, som offentliggøres sidst i august.

Direktoratets økonomiske situation
Fødevareministeren svarer i disse to spørgsmål om Fødevaredirektoratets økonomi, at der er beregnet et underskud på 40,1 mill. kr. i dette budgetår. Kommende besparelser hos Fødevaredirektoratet vil ifølge fødevareministeren ikke berøre det veterinære beredskab og fødevaresikkerheden.

Råd og nævn under Fødevareministeriet (pdf)
Fødevareministeren giver en oversigt over de råd og nævn, der hører under Fødevareministeriet. Hun oplyser desuden, at der i øjeblikket arbejdes med et lovforslag, der skal skaffe hjemmel til nedlæggelse af en række råd, nævn og udvalg, ligesom der arbejdes med at sammenlægge diverse råd, nævn og udvalg for at sikre en enklere struktur.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00