Gallup: DF og VK har fortsat flertal

Der er fortsat et flertal af vælgerne bag VK-regeringen og dens støtteparti, Dansk Folkeparti, viser den seneste Gallup-undersøgelse, der bringes i Berlingske Tidende søndag.
Meningsmålingen byder ikke på de store forandringer i det politiske landskab. Dog er Det Radikale Venstre efter gode tal for en måned siden atter faldet tilbage til mere "normale" 5,7 procent, hvilket er et enkelt mandat bedre end ved valget i november.

Socialdemokratiet står til at vinde fire mandater, mens Venstre ligger uændret til 56 mandater - i øvrigt samme antal, som Socialdemokratiet ville få ifølge Gallups tal.

Også Det Konservative Folkeparti står til et uændret antal mandater, nemlig 16. Dansk Folkeparti er efter et mindre dyk i juni vendt godt tilbage og står til 10,4 procent af stemmerne, hvilket svarer til 19 mandater - tre færre end valgresultatet.

SF står til en mindre fremgang, Enhedslisten ligger uændret lige over, mens både Kristeligt Folkeparti og CD står til at ende under spærregrænsen på to procent.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00