Sommerlæsning 2014

2. juli 2014

På trapperne til sommerferien har vi her på nytkampfly.dk lavet en lille liste over bøger, som vi har læst det seneste års tid, og som vi varmt kan anbefale jer, kære læsere, at kaste jer over i sommerhuset, på stranden, på cafeen eller andre steder.

Lars R. Møller: Tak for turen!
Den kontroversielle obersts afskedssalut til det danske forsvar. En næsten 600 sider lang moppedreng. Hvis man har en lang ferie eller meget god tid, så er man velkommen til at læse det hele. Det mest interessante i en større sammenhæng er dog bogens fjerde og sidste del, hvor Møller under overskriften ”Dannevirke anno 2014” gennemgår alt det han mener, der er galt med forsvaret i dag. Jeg har tidligere anmeldt bogen på bogblogger.dk. Kan købes i de fleste boghandler og netboghandler.

Bjarni Åkesson Filholm: Operation Valentine
En fin lille gennemgang af hvordan Anden Verdenskrig løb af stablen på Færøerne, som var besat af briterne. Udsolgt fra forlaget, men kan lånes via bibliotek.dk.

David Axe m.fl.: Your New Stealth Fighter Is Really, Really Awful
En samling artikler fra folkene bag websitet “War is Boring”, der gennemgår alt hvad der ifølge dem er galt med F-35 projektet. Som modvægt kan man eventuelt læse Second Line of Defense: “Re-norming” Air Operations, der kan hentes her. Bogen kan købes hos Print-on-demand forlaget Blurb, der printer og sender med posten.

Arms deal

Ingemar Dörfer: Arms Deal – The Selling of the F-16
Ganske enkelt genial gennemgang fra 1983 af Danmark, Norge, Holland og Belgiens indkøb af F-16 fly i 1970’erne. Uhyre detaljeret og lærerig læsning, der klart viser hvor mange ligheder der er til det aktuelle kampflyindkøb. Har tidligere omtalt bogen her. Kan købes på Amazon.com.

outlaws-inc

Matt Potter: Outlaws Inc.
Lidt off-topic fra kampfly- og PMV-indkøb, men alligevel krudt og kugler. Sandfærdig beretning om de piloter, der i gamle russiske transportfly smugler våben over hele verden og ofte forsyner begge sider i en afrikansk borgerkrig eller lignende. Baseret på mange års grundig research ”i marken”. Kan købes på Saxo som e-bog, paperback og hardcopy.

Merchant

Douglas Farah og Stephen Braun: Merchant of Death
Vi bliver i våbensmuglerbranchen med dette portræt af den russiske våbensmugler Viktor Bout. Nicolas Cage-filmen Lord of War er baseret på Viktor Bouts liv. Virkeligheden, som den bliver beskrevet i bogen her, overgår dog filmens verden. Bogens hjemmeside. Kan købes hos Saxo.

Husk desuden også at tjekke sidste sommers liste her.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *