Generaladvokaten om madsminkesagen

Madsminkesagen drejer sig i korte træk om, at Danmark ønsker at opretholde sine egne og mere restriktive regler om tilsætning af nitrit, nitrat og sulfit til levnedsmidler. Danmark lagde sag an mod Kommissionen i januar 2000 for at bevare disse regler. Den 30. maj 2002 fremlagde Generaladvokat Tizziano sit forslag til en afgørelse af sagen mellem Danmark og Kommissionen, og han mener, at Kommissionen bør frifindes, og at Danmark ikke skal have en undtagelse fra EU-reglerne om tilsætningsstoffer.
Claus Iversen

"Madsminkesagen" – Generaladvokatens forslag til afgørelse

Den 30. maj 2002 fremlagde Generaladvokat Tizziano sit forslag til afgørelse i den såkaldte "madsminkesag" som Danmark anlagde mod Kommissionen i januar 2000. Generaladvokatens udtalelse har givet anledning til meget offentlig debat.

Generaladvokaten mener, at Kommissionen bør frifindes og at Danmark ikke skal have en undtagelse fra EU-reglerne om tilsætningsstoffer. Undervejs i afgørelsen kommer han dog med kraftig kritik også af Kommissionens sagsbehandling og argumentation i sagen. Især er det værd at hæfte sig ved, at Generaladvokaten giver Danmark blankt ret i, at de danske regler om nitrit og nitrat er i langt bedre overensstemmelse med Levnedsmiddelkomiteens anbefalinger end "di versedirektivet".

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00