Sikre fødevarer, landbrug og fiskeri

Sikre fødevarer bliver et tema under det danske formandskab. Statsministeren præsenterede i fredags arbejdsprogrammet for formandskabet, hvor sikre fødevarer fik en selvstændig hovedoverskrift.
Claus Iversen

Vi ønsker også at vedtage nye fælles regler om mærkning af fødevarer. Mærkningen skal være bedre og indeholde alle de relevante oplysninger, som forbrugerne – f.eks. allergikere – har brug for.

Anders Fogh Rasmussen (V)
Statsminister
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) præsenterede på et pressemøde i fredags programmet (pdf) for det danske EU-formandskab juli-december 2002.

Han præsenterede programmets ialt fem hovedoverskrifter, hvoraf det ene lyder "Sikre fødevarer". Der vil altså de næste seks måneder være en øget fokus på en forstærket indsats for at sikre forbrugerne i Europa sikre og sunde fødevarer:

"Vi vil lægge vægt på arbejdet med fødevaresikkerhed. Vi ønsker f.eks. at vedtage regler om bedre hygiejne i alle led - lige fra stalddøren over slagterierne og til varen ligger i butikkerne. Det vil være til gavn for forbrugerne og give større sikkerhed for gode fødevarer. Vi ønsker også at vedtage nye fælles regler om mærkning af fødevarer. Mærkningen skal være bedre og indeholde alle de relevante oplysninger, som forbrugerne – f.eks. allergikere – har brug for."

Herudover lagde Statsministeren vægt på, at reformen af den fælles fiskeripolitik bliver forhandlet færdigt, således en ny fiskeripolitik kan blive præsenteret i slutningen af det danske formandskab.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00