Konkurrencestyrelsen ser på Lurmærket

Økonomi- og erhvervsministeren svarer, at Konkurrencestyrelsen har taget sagen op med Mejeriforeningen. Hvis der er konkurrenceproblemer, kan der gribes ind ved et påbud, f.eks. ved at Mejeriforeningen skal ændre reglerne eller ophøre med at stille bestemte krav, som er konkurrenceforvridende.
Claus Iversen
Spørger: Ritt Bjerregaard (S)
Fremsat 10/6-02, besvaret 17/6-02.

Spørgsmål: "Hvordan forholder ministeren sig til den aktuelle forvaltning af lurmærket, og hvilke foranstaltninger vil ministeren tage for at sikre, at ingen mejerier får markant mindre ud af markedsføringen af lurmærket end andre mejerier?"

Begrundelse: "I Pengemagasinet den 5. juni 2002 gav Finn Lauritzen fra Konkurrencestyrelsen udtryk for, at styrelsen ikke var afvisende over for at gribe ind i forvaltningen af det af staten til Mejeriforeningen overladte lurpak-mærke i tilfælde af urimeligheder eller skævheder."

Økonomi- og Erhvervsministerens svar: "Lurmærket forvaltes af Mejeriforeningen, og denne forvaltning er omfattet af konkurrenceloven. Fanø Mejeri har henvendt sig til Konkurrencestyrelsen, og styrelsen har taget sagen op med Mejeriforeningen. Konkurrencestyrelsen har i den forbindelse hjemmel til at kræve alle oplysninger, herunder om markedsføringen og de mindre mejeriers bidrag til og udbytte af ordningen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00