Landbrugsstøttens afskaffelse

Claus Iversen
SF: Landbrugsstøttens afskaffelse hjælper EU-udvidelsen på vej

SF s EU-ordfører, Villy Søvndal, er godt tilfreds med dagens melding om, at dansk landbrug vil profitere ved en afskaffelse af landbrugsstøtten.

"Ifølge Jyllands Posten idag har Fødevareøkonomisk Institut beregnet, at produktionen af svin vil stige med op til 18 pct. SF ønsker ikke en større svineproduktion i Danmark, men tallene viser utvetydigt, at de saglige argumenter for en bibeholdelse af landbrugsstøtten nu er væk. Landbrugsraadets protektionistiske snak må nu forstumme, så vi kan få den liberalisering som er forudsætningen for et frit marked, et reelt grundlag for de nye ansøger-lande til EU og en dansk forpligtethed på Global Deal. WTO-forhandlinger er helt afgørende, og dette kunne være et godt afsæt for globale forbedringer."

"Jeg har noteret mig, at også Formanden i Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Per Bach Laursen, er klar over at de danske svineproducenter vil vinde ved en liberalisering. Så nu må regeringen i forbindelse med formandsskabet gå forrest i realiseringen. Det er en oplagt mulighed for Danmark, at bane vejen for de lande der står på spring til et EU-medlemsskab. Der er ikke noget at betænke sig på."

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00