Direktoratets strategi mod Campylobacter

Claus Iversen
Fødevaredirektoratet har i en række år arbejdet intensivt på at bekæmpe det stigende antal af campylobacter-infektioner hos forbrugerne. Fødevaredirektoratets strategi mod Campylobacter er i første omgang rettet mod fjerkræ og skal både reducere Campylobacter i kyllingeflokkene og på kyllingekødet. Med til strategien hører også at øge mængden af helt campylobacterfri fjerkræprodukter på markedet.

"Vores strategi er at gribe ind overfor Campylobacter i takt med, at vi får solide forskningsresultater, som vi kan bygge vores indsats på," siger vicedirektør Henrik G. Jensen, Fødevaredirektoratet.

Indsatsen sker i et samarbejde med erhvervet og andre myndigheder, bl.a. Danmarks Veterinærinstitut.

Målrettet indsats
Campylobacter har i de sidste år været den bakterie, som er årsag til de fleste fødevarebårne sygdomme i Danmark og mange andre lande. I 2001 blev der registreret 4620 sygdomstilfælde i Danmark.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00