Venstre træder vande i eksklusionssag

Venstre træder vande i Brixtofte-sagen, efter at vælgerforeningen i Farum i aftes afviste at gøre det beskidte arbejde og smide den tidligere borgmester ud af partiet. Partiledelsen vil se tiden an og ikke umiddelbart tage skridt til at bede Venstres hovedbestyrelse om at foretage eksklusionen, oplyser Venstres partisekretær Jens Skipper Rasmussen.
- Vi har ikke truffet nogen beslutning om yderligere skridt. Hvis vælgerforeningen vil afvente undersøgelserne og har behov for mere tid, så er det et signal, som vi tager til efterretning. Der er ikke yderligere tiltag på vej lige nu, siger partisekretæren.

Han tilføjer, at spørgsmålet om eksklusion af Peter Brixtofte ikke vil blive taget op på et planlagt møde i Venstres hovedbestyrelse 3. juni, medmindre et medlem ønsker sagen rejst som et dagsordenspunkt. Og han henviser til, at Venstres formand, statsminister Anders Fogh Rasmussen, for en uge siden sagde på et pressemøde, at han ikke har til hensigt at sætte sagen på hovedbestyrelsesmødet, fordi sagen ligger lokalt.

For 14 dage siden var der ikke tvivl om, hvad partiledelsen ønskede. Da smed folketingsgruppen Peter Brixtofte ud med den begrundelse, at han ikke har levet op til partiet Venstres grundlæggende principper: Åbenhed, ydmyghed over for magten og respekt for skatteborgernes penge.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00