Basisfrekvensen for rutinekontrol

Fødevareministeren svarer, at basisfrekvensen nedsættes f.eks. til hvert andet eller tredje år, samtidig med at de dermed sparede ressourcer anvendes på en hyppigere og mere omfattende kontrol i dyrlægepraksis udvalgt på basis af relevante risikoindikatorer.
Claus Iversen
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 25. april 2002 udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

Spørgsmål 160:
"På baggrund af rapporterne fra de 3 arbejdsgrupper om brug af lægemidler til dyr, jf. alm. del - bilag 428, ønskes vedrørende basisfrekvensen for rutinekontrol i dyrlægepraksis ministerens redegørelse for hidtidig basisfrekvens for rutinekontrol og en uddybning af den nu indførte praksis".

Svar:
Udgangspunktet for den hidtidige kontrol i dyrlægepraksis er et årligt kontrolbesøg i alle praksis, der har med produktionsdyr at gøre.

Af rapporten fra arbejdsgruppen om kontrol med anvendelse, ordinering og udlevering af veterinære lægemidler fremgår det, at det er arbejdsgruppens indtryk, at den hidtidige kontrol har haft en god præventiv effekt. Dette indtryk understøttes af det forhold, at der ved langt de fleste kontrolbesøg kun afdækkes mindre uregelmæssigheder. De dyrlægepraksis, hvor der konstateres væsentlige problemer med overholdelse af gældende regler, er således i mindretal, men til gengæld med en del gengangere.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00