Kommissærer enes om jord-til-bord model

Landbrugs- og Fiskerikommissær Franz Fischler og Sundheds- og Forbrugerkommissær David Byrne har netop færdiggjort en fælles erklæring for landbrug og fødevarepolitik i Europa. Det har været undervejs i flere år. Kodeordene er sammenhæng mellem alle led i fødevarekæden - herunder et højere oplysningsniveau hos forbrugerne. Det skriver Altinget.dks ugebrev for fødevaresektoren.

"From farm to fork" er den overordnede konklusion på de såkaldte "rundbordsdiskussioner" om fremtidens landbrugs-, fødevare- og forbrugerpolitik i EU. Eller sagt på dansk: Fra jord til bord. Der skal udarbejdes en integreret og sammenhængende kvalitet på alle niveauer og i alle led af landbrugs- og fødevareproduktion, ligesom en entydig og klokkeklar forbrugerinformation er en forudsætning for, at forbrugerne kan træffe rigtige og reelle valg om fødevarer.

De to kommissærer siger, at "udfordringen for os nu bliver at forvandle disse retningslinier til politik, lovgivning og dermed virkelighed" skriver FødevareTinget.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00