Debat

PC gik ned, dumpede til journalistprøve

En ansøger til Danmarks Jóurnalisthøjskole måtte forleden gå fra den årlige optagelsesprøve, fordi hans computer gik ned. Er teknisk uheld en rimelig begrundelse for at dumpe - eller skal man kunne aflevere i hånden (som på Syddansk Universitet)? Åbent brev til undervisningsministeren om retten til at bruge hænderne, når uheldet er ude.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Åbent brev til undervisningsminister, Ulla Tørnæs (V):

København den 12. maj 2002

Kære Ulla Tørnæs,

Lørdag den 4. maj deltog jeg i optagelsesprøven til journalistlinjen på Danmarks Journalisthøjskole, men måtte forlade prøven med uforrettet sag.

Der opstod en fejl i min medbragte computer, hvilket gjorde det umuligt for mig at aflevere min opgavebesvarelse.

Hverken Danmarks Journalisthøjskole, ansøgerne eller journalistfaget kan være tjent med den stramme afvikling af prøven. Prøven foregår på optagelsesnævnets fagligt ligegyldige præmisser på bekostning af ansøgerne.

Kristian Brasen
Journalist-aspirant

Jeg søgte omgående om dispensation hos eksamensvagten til at skrive opgaven i hånden, men fik afslag og blev dermed udelukket fra resten af prøven.

Computeren er siden optagelsesprøven sendt til forhandleren, der vil undersøge fejlen. Forhandlerens umiddelbare kommentar er, at fejlen var uundgåelig for mig.

Jeg føler, at min mulighed for at vise mit værd til optagelsesnævnet er taget fra mig. Højskolen tilbyder ingen sygeeksamen eller andre optagelsesmuligheder. Samtidig stiller højskolen krav til, at opgaverne skal afleveres skrevet på enten medbragt computer eller skrivemaskine, men stiller ingen midler til hjælp for ansøgere med samme problem som jeg. Ingen computer til låns eller dispensation stilles.

Hverken Danmarks Journalisthøjskole, ansøgerne eller journalistfaget kan være tjent med den stramme afvikling af prøven. Prøven foregår på optagelsesnævnets fagligt ligegyldige præmisser på bekostning af ansøgerne.

Jeg håber, jeg kan få Dem til at se nærmere på sagen. Jeg kan ikke sige, om jeg ville have været optaget på skolen, men muligheden blev taget fra mig.

På forhånd tak

Kristian Brasen
Refsnæsgade 51 3. tv.
2200 København N

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00