Ændringsforslag til forordning

Claus Iversen
Europa-Parlamentet har afgivet betænkning over Kommissionens forslag til forordning om bekæmpelse af salmonella og andre fødevarebårne zoonotiske agenser fra den 1. august 2001.

Europa-Parlamentet er generelt tilfredse med Kommissionens forslag, men har dog enkelte ændringsforslag. Det peges bl.a. på det uhensigtsmæssige i kun at gennemføre programmer for fjerkræ og æg, eftersom salmonella også hyppigt optræder hos andre fødevareproducerende dyr.

Parlamentet foreslår også en række foranstaltninger, som skal forhindre medlemsstater, som ikke har etableret et godkendt bekæmpelsesprogram inden for den fastsatte frist, i at sælge visse produkter på det indre marked. Dette finder Parlamentet nødvendigt for at få gennemført et ensartet sikkerhedsniveau på hele det indre marked.

Slutteligt påpeger Parlamentet, at den foreslåede forordning vil blive meget dyr for de små og mellemstore virksomheder, uden at de får kompensation herfor i form af højere indtjening. Den økonomiske gevinst ved dette forslag mærkes af mindre udgifter til sundhedssektoren, hvorfor det foreslås at flytte udgifterne, i et vist omfang, over på staten og skatteyderne. Se Europa-Parlamentets betænkning her.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00