Når de danske forsvarspolitikere i næste uge indleder striben af besøg hos de fire kandidater i kampflykonkurrencen, så får de følgeskab af Forsvarets absolutte top. nytkampfly.dk erfarer, at både forsvarschef Peter Bartram og chefen for Flyvertaktisk Kommando, Henrik Rørbo Damm, vil deltage i turen. Førstnævnte vil sandsynligvis have en adjudant med.

Fra Forsvarsministeriet vil den nye chef for projektkontoret, Lone Lindsby, og hendes souschef, Peter Fausing, deltage sammen med ministeren, chefen for ministersekretariatet, den særlige rådgiver, departementschef Lars Findsen, chefen for Planlægnings- og operationsafdelingen i Forsvarsministeriet Kim Jesper Jørgensen, samt den person i 4. kontor, som indtil Lone Lindsbys ansættelse har været producenternes kontaktpunkt i ministeriet.

Der er således ikke tale om en uformel inspektion i stil med den tur politikerne var på i august sidste år til de to tilbageværende kandidater i konkurrencen om at levere Danmarks nye skibsbaserede helikoptere. Her havde forsvarsordførerne og ministeren kun følgeskab af chefen for Forsvarskommandoens planlægningsstab, Flemming Lentfer. Ingen med flere stjerner på skuldrene.

Dette er så stort som det bliver. Det her er det potentielle køberlands officielle delegation, som også vil blive behandlet derefter, når de tirsdag besøger Boeing i St. Louis, Missouri, og onsdag besøger Lockheed Martin i Fort Worth, Texas.

Endelig deltager forsvarsordførerne fra alle partier undtagen Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti. Det vil sige John Dyrby (S), Zenia Stampe (R), Lene Espersen (K), Villum Christensen (LA) og Troels Lund Poulsen (V). De får følgeskab af Forsvarsudvalgets formand og næstformand, Karsten Nonbo (V) og Anette Lind (A). Mon ikke også en udvalgssekretær tager med for at holde styr på tropperne. Så alt i alt taler vi om knap 20 personer.

Den 16. september går turen til SAAB i Linköping i Sverige, og den 20. september er det Cassidans tur til at få besøg i Manching nord for München. Cassidian er den tyske partnervirksomhed i Eurofighter-konsortiet, og dem, der kører den danske kampagne.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Comment for this entry

 • Jan Burnet-Thomsen siger:

  Kære dygtige Natfly-informator,
  Kan der siges noget om, hvad det officielle formål med de omhandlede besøg er, samt hvilken dagsorden mødet eller møderækkerne har?
  Skrives der referater og eller rapporter om de indtryk delegationerne får? Og i så fald er disse dokumenter offentligt tilgængelige? Og vil kunne offentliggøres på denne hjemmeside?
  Kan der siges noget om, hvilken vægt, de indtryk de danske mødedeltagere får, på valg af leverandør? Med andre ord hvilken betydning har den information mødedeltagerne bliver meddelt for den videre anskaffelsesproces?
  Med respektfuld hilsen
  Jan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *