Sløjfen er tilbage

20. august 2013

Den lille gule ”Støt vore soldater”-sløjfe er tilbage i jakkereverset hos landets forsvarsminister, efter at han har skiftet navn fra Hækkerup til Wammen. Sløjfen, der er standardudrustning blandt de forsvarspolitikere, som støtter den danske indsats i Afghanistan, har ikke været at finde i jakkereverset hos Nick Hækkerup i hans sidste omkring fire måneder som forsvarsminister. I hvert fald ikke hvis man studerer videoer fra de mange samråd i Folketingets forsvarsudvalg, som Hækkerup måtte stille op til i sin ministertid.

Hækkerup havde for vane at tage sin jakke af inden han satte sig til rette og blev grillet af oppositionen om alt mellem havmiljøberedskab og fangeudleveringer. Så derfor har det været lidt svært præcis at fastlægge hvornår sløjfen forsvandt. Men fra hans første samråd i november 2011 og hele vejen gennem 2012 var den på plads lige over hjertet. Det var den også ved et samråd den 19. marts og ved et samråd den 2. april i år. Ved to efterfølgende samråd i samme måned er det ikke til at se, om den stadig er der.

Men ved et samråd den 25. april er den væk. Og det samme gør sig gældende ved et samråd den 23. maj. Ved de efterfølgende samråd er det på videoen fra Folketingets TV ikke til at se om den er der. Men jeg var selv til stede ved et af samrådene i juni, og var allerede på dette tidspunkt begyndt at lægge mærke til at sløjfen manglede.

Heller ikke ved Paris Airshow den 19. juni, på vej til Statsministeriet på regeringsrokadedagen eller ved overdragelsesceremonien i Forsvarsministeriet samme dag var sløjfen at se.

Men i lørdags dukkede den op igen på brystet af den nye forsvarsminister Nicolai Wammen, da han besøgte Roskilde Airshow.

Umiddelbart kunne man mene, at sløjfens tilstedeværelse eller ej på brystet af ministeren for de væbnede styrker blot er en lille uvæsentlige detalje. Men det er det ikke. Signalværdien er stor og sender et klart budskab om at vi står bag jer. Noget, der garanteret bliver bemærket blandt de udsendte soldater, deres familier og i store dele af forsvaret.

Og er der én, som man gerne vil have står bag en, så er det chefen. Derfor er det godt at se sløjfen tilbage på ministerbrystkassen. Den bliver ikke udslagsgivende for forholdet mellem den nye minister og forsvarets chefer. Men det er et godt og imødekommende signal, at den nu er tilbage. Det manglede da bare.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *