Berigede fødevarer og dansk formandsskab

Ministeren svarer, at hun forventer relativt besværlige forhandlinger.
Claus Iversen
Spørger: Christian H. Hansen (DF)
Fremsat 11/4-02, besvaret 19/4-02.
Spørgsmål: "Vil ministeren tage initiativ til, at spørgsmålet om berigede fødevarer kommer på dagsordenen under det danske formandskab med henblik på, at landene drøfter spørgsmålet, og at debatten munder ud i en erklæring om, at der ikke kan tillades produceret berigede fødevarer i EU-landene eller import af sådanne fødevarer til EU?"
Begrundelse: "Spørgeren er - som majoriteten af danskerne og europæerne - modstandere er berigede fødevarer og ønsker derfor ikke, at sådanne fødevarer produceres hverken i Danmark eller i EU, og ej heller importeres til EU. Det fremgår imidlertid af Politiken den 10. april 2002, at Kommissionen vil tillade berigede fødevarer.

Spørgeren er af den opfattelse, at spørgsmålet er af stor vigtighed for de europæiske befolkninger og tillige har stor betydning for folkesundheden og ønsker derfor, at Danmark bringer spørgsmålet op på dagsordenen i forbindelse med det danske formandskab.

Hensigten med at bringe spørgsmålet op skal være, at man når frem til en erklæring om, at der ikke kan tillades produceret berigede fødevarer i EU-landene eller import af sådanne fødevarer til EU."

Ministerens svar (Lene Espersen, fg.): "Kommissionen har endnu ikke fremlagt et forslag om berigede fødevarer. Holdningerne til et eventuelt forslag fra Kommissionen på dette område må forventes at være en del forskellige i medlemslandene, og jeg forventer derfor relativt besværlige forhandlinger i lighed med forhandlingerne om kosttilskud. Det må derfor forventes, at det vil være vanskeligt at bringe sagen frem til en meget hurtig konklusion, men det vil have høj prioritet for regeringen at arbejde for de danske synspunkter."

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00