S & DF bag nyt alternativt flertal

Der har i den senere tid været flere eksempler på, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er enige om mangt og meget på fødevareområdet. Altinget.dk har talt med formanden for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Christian H. Hansen (DF) om dette samarbejde på det fødevarepolitiske område og om muligheden for et mere generelt samarbejde fremover.
Claus Iversen

Men fødevaresikkerheden og sundheden skal altså være i top. Derfor stiller vi gerne store krav til fødevarebranchen. Og hvis regeringen ikke er med på det, så samarbejder vi gerne med Socialdemokratiet".

Christian H. Hansen
Formand, Folketingets Fødevareudvalg (DF)
Dansk Folkeparti er parlamentarisk grundlag for den siddende regering og har fornylig indgået en finanslovsaftale med V og K. Der er dog visse områder, hvor Dansk Folkeparti måske har mere til fælles med Socialdemokratiet. Især på fødevareområdet har de to partier et godt samarbejde.

"Du har ret i, at vi på mange områder inden for fødevareområdet har fælles holdninger med Socialdemokratiet. Eller, at vi ihvert fald ikke har problemer med at samarbejde. Det skyldes først og fremmest, at udgangspunktet hos begge partier er det samme, nemlig forbrugerne".

Der har i den seneste periode været en række eksempler på sager, hvor Dansk Folkeparti har været mere enige med Socialdemokratiet end regeringen. Senest i sidste uge i spørgsmålet om transfedtsyrer. Regeringen ønsker en glidende overgangsperiode, så industrien får tid til at omstille sig, mens Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ønsker en nulstilling allerede fra 1. januar 2003 for at beskytte forbrugerne.

"Industrien skal have rimelige vilkår. Det hersker der ingen tvivl om. Men fødevaresikkerheden og sundheden skal altså være i top. Derfor stiller vi gerne store krav til fødevarebranchen. Og hvis regeringen ikke er med på det, så samarbejder vi gerne med Socialdemokratiet".

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00