Fogh: Stramt nok nu

Rasmus Nielsen
Regeringen vil ikke stramme dansk udlændingepolitik yderligere - formentlig af hensyn til de internationale konventioner. Men det sker ikke uden ballade med baglandet. Dansk Folkeparti kan nemlig ikke leve med, at VK-regeringen nu bebuder, at den ikke ønsker yderligere stramninger på udlændingeområdet.

Med det nuværende forslag til stramninger af udlændingeloven er grænsen nået. Regeringen ønsker ikke, at der kommer flere stramninger på udlændingeområdet. Det fastslår statsminister Anders Fogh Rasmussen (V):

»Regeringen har ingen planer om at fremlægge forslag til stramninger ud over dem, vi allerede har forelagt. Vi synes, at de nuværende forslag rækker.«

Meldingen kommer, efter at FNs flygtningeorganisation UNHCR har kritiseret det lovforslag, der nu er til forhandling. Statsministeren understreger, at kritikken ikke får regeringen til at lave lovforslaget om. Men han afviser samtidig et forslag fra Dansk Folkeparti om, at der skal nedsættes en kommission, som skal undersøge, om man uden at komme i strid med konventionerne kan stramme endnu mere.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00