Er virksomheder ført bag lyset?

Ritt Bjerregaard (S) mener, at Løgismose Mejeri er blevet godt og grundigt snydt, idet forbedringsstøtteordningen, hvoraf EU betaler halvdelen, nu er fjernet. Fødevareministeren er parat til at kigge på ordningerne under landdistriktspolitikken for at se, hvilke muligheder der er for at omdisponere midlerne, sådan at man ikke går ud af indeværende år med midler, som ikke kan anvendes fornuftigt på anden vis.
Claus Iversen
Spørger: Ritt Bjerregaard (S)
Fremsat 15/3-02, besvaret 20/3-02.
Spørgsmål: § 20, nr. 1380: "Er det rigtigt, at der var virksomheder, som f.eks. Løgismose Mejeri, der ved sidste udbetaling ikke kom i betragtning, men af embedsmænd i Fødevareministeriet fik at vide, at det skulle de ikke bekymre sig om, for de ville kunne få ved næste udbetaling, og hvis det er tilfældet, hvilke andre muligheder har et lille mejeri som Løgismose for at få støtte til indretning af det nye mejeri, som de fik mulighed for at købe, da ARLA med Konkurrencestyrelsens beslutning skulle sælge som led i en ønsket markedsspredning?"
Begrundelse: Ingen.

Ministerens svar: "Direktoratet for FødevareErhverv, der administrerer tilskudsordningen, har over for mig oplyst, at ingen ansøgere er blevet lovet, at de kunne få tilsagn i 2002. Det blev alene tilkendegivet, at projekterne ville indgå i vurderingen af ansøgninger på lige fod med nye ansøgninger på et eventuelt kommende møde i det rådgivende udvalg.

I svaret til de pågældende ansøgere formulerede direktoratet sig på den måde, og jeg vil gerne have lov til at citere: »Under hensyntagen til den til rådighed værende budgetramme har udvalget ikke fundet, at Deres ansøgning havde højeste prioritet i forhold til de indkomne ansøgninger. Deres ansøgning vil dog være blandt de ansøgninger, der vil blive behandlet på det næste møde i det rådgivende udvalg, der er fastsat til den 21. marts 2002.« Da der nu på finansloven for 2002 ikke er afsat midler til strukturprojektordningen, bliver der selvfølgelig ikke afholdt nogen ansøgningsrunde på nuværende tidspunkt."

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00