DF mistroisk overfor stramninger

Regeringens udlændingeudspil får ikke nogen let gang gennem Folketinget. Oppositionspartierne til venstre for regeringen vil kæmpe hårdt mod stramningerne, og Dansk Folkeparti, der skal levere stemmerne, når de skal vedtages, vil kigge regeringen meget kritisk i kortene under udvalgsbehandlingen.
Mistroen fra regeringens støtteparti var tydelig, da udlændingepakken i dag blev førstebehandlet i Folketinget.

Dansk Folkeparti tvivler på, at regeringen kan levere den vare, som partiet med valgresultatet i ryggen forventer. Tilstrømningen af udlændinge til Danmark skal bremses markant, forlanger partiet, der mener, at regeringen burde have spillet hårdere ud.

DF s tro på regeringens reelle hensigter er ikke blevet større efter det møde, som integrationsminister Bertel Haarder (V) i går holdt med Socialdemokratiets udlændingeordfører Ritt Bjerregaard. Her lovede integrationsministeren, at udlændingelovene og den integrationspakke, som regeringen fremsætter efter sommerferien, vil blive opdelt i småbidder, så Socialdemokratiet kan være med i en række småaftaler.

Debatten leverede konkrete eksempler på, at regeringen har mulighed for at finde flertal uden om Dansk Folkeparti. Socialdemokratiet støtter regeringens forslag om at indføre kontrakter med udlændinge, der skal integreres i Danmark. Kontrakterne bliver individuelle og forpligter udlændingene på en række punkter.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00