Det er rigtig, rigtig dyrt, at F-35 Joint Strike Fighter projektet er blevet forsinket. Det koster ikke bare flere penge at udvikle og bygge flyet. Nej, det amerikanske forsvar alene tvinges også til at bruge over 46 mia. danske kroner på at levetidsforlænge de fly, som nye F-35 fly skulle have sendt på pension, samt købe nye ”vikarfly” til at lukke hullet.

Det fremgår af den amerikanske rigsrevisions årlige statusrapport om F-35 JSF projektet. Rigsrevisionen skriver:

“Meanwhile, the services are spending about $8 billion to extend the life of existing aircraft and to buy new ones to mitigate shortfalls due to F-35 delays.”

Og mere detaljeret:

“Because of F-35 delays and uncertainties, the military services are extending the service life of legacy aircraft to bridge the gap in F-35 deliveries and mitigate projected shortfalls in fighter aircraft force requirements. In November 2012, we reported current cost estimates of almost $5 billion (in 2013 dollars) to extend the service life of 300 Air Force F-16s and 150 Navy F/A-18s, with additional quantities possible if needed to maintain inventory levels. At the Congress’s behest, the Navy is also buying 41 new F/A-18 E/F Super Hornets at a budgeted cost of about $3.1 billion (then-year dollars). The services will incur additional future sustainment costs to support these new and extended-life aircraft.”

De 46 mia. kroner er alene de amerikanske udgifter. I Australien er man langt fremme med et lignende indkøb af 24 F-18 Super Hornet-fly til at lukke det hul, der er ved at opstå mellem landets aldrende F-18 Hornet-fly og de forventede F-35’ere.

Læs mere om statusrapporten her, her og her.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Comment for this entry

  • GD siger:

    Ahhhh! Det var sådan de $8B skulle forstås. Det forklarer hvor Times havde det fra (den anden tråd).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *