En anden sandhed

I et af de centrale kapitaler i bogen "En anden Sandhed" om valgkampen 2001 skriver forfatterne, hvordan det gik til, at den daværende statsminister rev sider ud af en bog skrevet af oppositionens statsministerkandidat:

"Rådgiverne forklarede efterfølgende – i allerhøjeste grad uden for citat – at massakren havde været planlagt flere dage i forvejen. At nogen, ikke Nyrup, men nogen havde fået idéen. At den aftalte strategi efterfølgende var, at Nyrup skulle bruge bog-nummeret, hvis han selv, når han stod på scenen inde hallen, følte at stemningen og tidspunktet var det rigtige".

Der var altså blot den lille hage ved hele den fikse idé, at nogen – og i hvert fald tilsyneladende slet ikke Nyrup – havde glemt at tænke helt til ende, hvordan den type opførsel ville blive bedømt alle andre steder end i en sportshal, tapetseret med fadølsbægre og gyngende landskampstemning.

Jeppe Nybroe & Troels Mylenberg
Forfattere til bog om valgkampen 2001
Torsdag 21. marts udkommer bogen "En anden Sandhed" af journalisterne Jeppe Nybroe og Troels Mylenberg. Forlag: Lindhardt & Ringhof. De to forfattere har fulgt toppolitikerne, spindoktorerne, journalisterne og de politiske fodfolk i de 21 dage, valgkampen 2001 varede.

Efter aftale med forlag og forfattere bringer Altinget.dk ef af de centrale kapitler, der som højdepunkt har de to statsmininister-kandidaters duelmøde i Valby.

Kapital 9. JEG HAR HER EN BOG

Den fløjlsbløde stil i lænestolen hos TV2 aftenen forinden var tirsdag morgen den 13. november afløst af et noget andet bid. Der var nu kun en uge til valget og socialdemokraterne stod i meningsmålingerne, hvor de også havde stået før: Stille. Venstre gik til gengæld frem. Så i aviserne var det blevet tid til en ny annonce. En hel side, halvt sort, halvt hvid. I midten et billede af et sultent afrikansk barn. Og teksten:

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00