KL-formand kritiserer S

Kommunernes afgående formand, Anker Boye (S), kritiserer sin for partitop for at hænge i forrige århunderedes ideologi.
»Socialdemokratiet kan ikke forblive i det forrige århundrede. Det ideologiske felttog er ovre - det kan man ikke bruge til noget mere. Vi har behov for at tage udgangspunkt i de moderne menneskers behov,« siger Anker Boye og peger på, at lokale socialdemokratiske politikere klarede sig fint ved kommunalvalget i modsætning til partiet på landsplan.

Ifølge Anker Boye har en række socialdemokratiske borgmestre - blandt andet på den københavnske vestegn - bevist, at partiet stadig kan tiltrække vælgerne.

»De lokale politikere har stået for en moderne politik, og det har vi også behov for at formulere centralt. Socialdemokratiet har desværre ikke haft svarene på det moderne menneskes behov i et moderne samfund, men været beruset af, at vi har skabt velfærdssamfundet. Men vi skal videre og bliver nødt til at lukke døren til fortiden,« lyder kritikken.

»Alle vil have mere og have del i velfærdsydelserne. Men det går ikke. Vi kan ikke dele ud til alle. Det næste årti bliver måske det blodigste årti, fordi vi for første gang for alvor skal tage fra nogen. Det kræver en mentalitetsændring, men vi skal hjælpe dem, der har størst behov og ikke lefle for stærke interessegrupper, der råber højst. Politikerne må træde i karakter og prioritere,« siger KL-formanden, der i dag indleder kommunernes delegeret-møde i Aalborg.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00