Mistanke om BSE på fyn

null
Claus Iversen
4. marts 2002

Mistanke ved rutineundersøgelser for BSE i Fødevareregion Fyns område

Fødevaredirektoratet har i dag fået meddelelse fra Danish Crowns laboratorium i Herning om, at laboratoriet har undersøgt en prøve fra en ko, der viser tvivlsom reaktion. Prøven er taget som led i de rutinemæssige undersøgelser af slagtedyr.

Koen har opholdt sig i to forskellige besætninger siden fødslen, og begge besætninger er blevet lukket. Besætningerne er beliggende i Fødevareregion Fyns område.

Undersøgelsesresultatet betyder, at der bliver foretaget yderligere undersøgelser på Danmarks Veterinærinstitut. Et foreløbigt resultat vil foreligge torsdag eftermiddag d. 7. marts.

Der er tidligere fundet positive prøver ved de rutinemæssige BSE-undersøgelser, der skal laves af alle kreaturer over 30 måneder, der bliver slagtet. Der er foreløbig fundet 3 positive BSE-tilfælde ved disse undersøgelser.

I syv tilfælde er der konstateret BSE hos en danskfødt ko i Danmark. De syv tilfælde er fundet blandt selvdøde og syge kreaturer samt normale slagtedyr.

Flere informationer om BSE kan læses på Fødevaredirektoratets hjemmeside, http://www.foedevaredirektoratet.dk

Der informeres om negative BSE-resultater på Danmarks Veterinærinstituts hjemmeside: http://www.vetinst.dk nyheder (pressemeddelelser).

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00