Momstab på op mod en milliard

Den danske stat går hvert år glip af op mod en mia. kr. i moms fra danskernes køb af luksusvarer, som bestilles hos danske forhandlere, men leveres til kunden med tysk moms. Ekspert slår alarm.
Den danske stat går årligt glip af momspenge for op mod en mia. kroner, fordi danske forhandlere af luksusvarer som aldrig før lader varen blive momsbelagt i Tyskland, hvor momsen er billigere, skriver Berlingske Tidende onsdag.

"Alle danske brancher har etableret sig med momsnumre i Tyskland, hvor de tilbyder danske kunder at slippe for den danske moms. Det er et accelererende problem for statskassen,« siger en af de førende eksperter på området, Gunnar Tessin, statsautoriseret revisor og leder af revisionsfirmaet KPMGs dansk-tyske afdeling i Aabenraa.

»Politikerne tror, at grænsehandel er et spørgsmål om øl, spiritus og cigaretter, men i virkeligheden er de varegrupper blot en lille del af virkeligheden. Fænomenet er langt mere omfattende,« siger Gunnar Tessin.

Bådbranchen, møbelhuse, cykelhandlere, radio-TV butikker, hvidevareforretninger, campingbutikker og køkkenforretninger sælger ifølge Berlingske Tidendes opringninger dyre mærkevarer til danskerne med tilbud om at slippe for at betale dansk moms.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00