Regeringens økonomi stemmer ikke

null
Kort før regeringens første 100 dage er gået fastslår Børsens Nyhedsmagasins økonompanel, der er sammensat af landets topøkonomer, at VK-regeringens økonomiske politik slet ikke hænger sammen. Fogh må vælge mellem at få røde tal i regnskabet eller at bryde sine valgløfter, lyder dommen fra økonomerne, der har været på kasseeftersyn hos regeringen.

Regeringschefen har selv placeret sig i jerngrebet ved at give løfter om ikke at røre de offentlige overførselsindkomster, deklarere skattestop og samtidig love bedre service for bl.a. ældre. Hver for sig kan Anders Fogh Rasmussens valgløfter for så vidt godt opfyldes, men tilsammen er de en livsfarlig cocktail, lyder dommen fra 52 af landets topøkonomer.

Børsens Nyhedsmagasin har bedt sit økonompanel om at foretage et kasseeftersyn af regeringens økonomiske politik, og økonomerne har store betænkeligheder ved regeringens kurs. Regeringens overordnede økonomiske politik hænger kun sammen, hvis der i 2010 er 87.000 flere danskere i arbejde end i dag, men ifølge økonomerne kan regeringen ikke nå målet med sin nuværende politik. For at bryde ud af jerngrebet er regeringen ifølge økonomerne tvunget til at sænke indkomstskatten og skære i overførselsindkomsterne.

Ifølge 71 procent af økonomerne kan regeringen kun nå målet om 87.000 flere i arbejde, hvis det fremover bliver betydeligt sværere at modtage penge fra det offentlige. 7 procent af økonomerne mener desuden, at det bliver umuligt at nå regeringens mål uden at sænke skatten på arbejde betydeligt, fremgår det af denne uges Nyhedsmagasin.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00