Byg 10.000 flere boliger

Hjemløse, studerende uden kollegiepladser, fraskilte på herberg, ældre med behov for beskyttede boliger og uendelige ventelister i boligselskaberne. Alt sammen peger det for Enhedslisten hen mod behov for nye boliger, især billige lejeboliger.
Hjemløse, studerende uden kollegiepladser, fraskilte på herberg, ældre med behov for beskyttede boliger og uendelige ventelister i boligselskaberne. Det er ikke til at komme uden om, at der er behov for at sætte farten drastisk op i boligbyggeriet, ikke mindst lejeboliger, som almindelige mennesker har råd til at betale.

- Derfor er et af de vigtigste forslag fra vores side i de kommende finanslovsforhandlinger, at der bliver bygget 10.000 støttede boliger. For særlig at sætte fart i kollegie- og ungdomsboligbyggeriet foreslår vi, at kommunerne slipper for deres del af finansieringen. I stedet tages 1,2 mia. kr. til dette formål fra Landsbyggefonden, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, finanspolitisk ordfører for Enhedslisten, der i en pressemeddelelse fra partiet tilføjer:

- Men med regeringens velkendte foragt for viden, tal og ekspertise kan man forvente, at de i stedet vil spænde skyklapperne bedre fast og skære på de beløb, der går til boligsektoren.

- Oveni kommer deres ideologiske-forblindede modvilje mod alt, hvad der er socialt og almennyttigt. Det får mig til at frygte, at særligt den almennyttige sektor bliver offer i Venstres og Konservatives finanslovsmassakre.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00