Kokken stiller krav til politikerne

Vi skal turde stille krav til mad, ligesom vi stiller krav til andre ting. Tænk hvis politikere og forbrugere stillede de samme krav til fødevarer som til biler!
Jon Adelsten
Claus Tingstrøm er en mand med meninger om mad. Han har længe udbredt sig om fødevarekvalitet og krav til producenterne, i faglige kredse såvel som i offentligheden. Og kravene er blevet hørt. Sidste år udpegede daværende fødevareminister Henrik Dam Kristensen, ham personligt til at være Fødevareministeriets repræsentant i Måltidets Hus. Projektet er et af regeringens initiativer til fremme af dansk madkultur og det åbner i den gamle kødby i København, i løbet af det nye år. Desuden har den 42-årige kok to virksomheder sammen med kollegaen Claus Meyer. De driver både Meyers Madhus, der holder kurser og køkkenaftener for mad-interesserede, og otte kantiner, bl.a. i Kultur-, Sundheds- og Fødevareministerierne.

Selvom Claus Tingstrøm altså selv er en del af fødevarepolitikken, holder han sig ikke tilbage for at gå i rette med politikere og producenter. Og tidspunktet kunne ikke være mere oplagt end her ved indgangen til julens mange måltider.

Den danske julegris
Claus Tingstrøm glæder sig over, at danskerne hygger sig med at lave mad sammen i juletiden, og tager sig tid til at nyde måltider sammen. Men han har ingen glæde ved danskernes julespise nummer et: den danske gris. Han mener, dansk svinekød burde være langt bedre:

- Dansk svinekød er højest på det jævne. På grund af økonomiske overvejelser er svineproduktionen lagt an på volumen. Danmark er verdens største svineeksportør og vi har de bedste forudsætninger for højkvalitetsprodukter, alligevel bruger vi kræfter på et middelmådigt produkt. Man kunne sagtens lave et langt bedre produkt, det synes jeg er for tyndt, siger Claus Tingstrøm.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00