Venstre vil forbyde kändis-racerløb

Det internationale rigmands-racerløb Gumball 3000, der drønende igennem Danmark i går, skal forbydes i fremtiden, mener Venstre.
Jon Adelsten
- Den pågældende kørsel er tidligere blevet forbudt i Sydeuropa, dels på grund af risikoen for almindelige bilister og dels på grund af den belastning, som den udgør for politiets ressourcer. I den sidstnævnte sammenhæng må det erindres, at vi jo hele tiden får at vide, at dansk politi på grund af nye opgaver og afspadsering ikke kan klare de almindelige politiopgaver. Dette ressourcehensyn var åbenbart suspenderet tirsdag d. 1. maj, siger Venstres trafikordfører Svend Heiselberg.

Politisk kritik efter fartbøder
Hotel Hilton ved Kastrup Lufthavn var startsted for motor-rallyet, der blev kørt af diverse internationale rockstjerner, fotomodeller og filmstjerner med masser af tid og penge til overs. Politiet havde 50 betjente til at overvåge de omkring 100 Maseratier, Lamborghinier, Porscher osv., der drønede over Sjælland og Fyn. Her måtte politiet udskrive 15 fartbøder til deltagerne. Fartbegrænsninger og andre regler blev dog omgået mange andre steder på ruten, ifølge tilskuere. Derfor vil Venstre have løbet forbudt næste år.
- Udlændinge, som kører på danske veje, må naturligvis overholde de samme regler, som danske bilkørere skal overholde, siger Svend Heiselberg.

Trafikministeren inddrages i sagen
Venstres trafik- og færdselsordfører Svend Heiselberg inddrager nu trafikminister Jacob Buksti i sagen. Han beder nu Trafikministeren og Justitsministeren indskærpe overfor politiet, at der ikke må gives tilladelse til den slags sportsvogns-rallyer på almindelige danske veje.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00