Opbakning til LOs skatteudspil

LOs formand har fået en uvant alliance i Dansk Folkeparti og Skatteborgerforeningen med medlemmer fra borgerlige partier. De støtter LOs krav om lettelser for de lavest lønnede.
Jon Adelsten

Lønindtægten skal ikke tælle så meget, når boligsikringen og betalingen for daginstitutioner skal gøres op. I skattedebatten vil de borgerlige give skattelettelser til de højtlønnede. LO vil gå en anden vej.

Hans Jensen, formand LO

Først bakkede han op om Det radikale Venstres skatteudspil, der godt nok indeholdt en fjernelse af fradraget for fagforeningskontingenter, men også bød på lettelser til de lavestlønnede. Og nu søsætter LO-formand Hans Jensen selv konkrete ideer til, hvordan skattetrykket kan få en bedre social profil.
I sin 1. maj tale opfordrer Hans Jensen konkret regeringen til at lette skattetrykket for den enlige i lejerbolig med børn i daginstitutioner.
- Lønindtægten skal ikke tælle så meget, når boligsikringen og betalingen for daginstitutioner skal gøres op. I skattedebatten vil de borgerlige give skattelettelser til de højtlønnede. LO vil gå en anden vej, sagde Hans Jensen på et 1. maj møde i går.

DF: Grønne afgifter skyld i social slagside
Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl vil støtte ethvert forslag i Folketinget, der sænker skatten for de lavestlønnede, siger han. Dansk Folkeparti benytter samtidig lejligheden til at lange ud efter regeringens miljøpolitik. Partiet mener, at regeringen har skævvredet skattebyrden gennem de grønne afgifter.
- Under Nyrup-regeringen er det de lavestlønnede, der er blevet ramt hårdest af skatter og afgifter. Skatterne til kommuner og amter er gennem årene steget, men det er især de grønne afgifter, der har belastet økonomien for de lavest lønnede, siger Kristian Thulesen Dahl.

Skatteborgerforeningen glæder sig
Den såkaldte Skatteborgerforening, der blev stiftet for at sætte gang i debatten om skattelettelser i efteråret, mener LOs forslag går i den rigtige retning. Foreningen giver LO ret i, at skatten på den sidst tjente krone er for høj og derfor ødelægger arbejdsglæden. LOs ideer om en bedre kombination af socialeydelser og skattetryk for de lavestlønnede kan opnås ved at fjerne mellemskatten, mener foreningen.
- Det vil reducere skatteprocenterne både for de relativt få samspilsramte - mellem 60.000 og 150.000 ifølge LO, og for stort set alle de over to millioner fuldtidsbeskæftigede til gavn for arbejdsglæden og dermed for muligheden for at finansiere fremtidens velfærd, siger foreningens formand Karsten Anker Petersen, til NET-redaktionen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00