Status-stund for tre Venstre-veteraner

Altinget.dk har - i anledning af den nye VK-regering - interviewet alle de nulevende ministre i Poul Schlüters første firkløverregering, der trådte til i september 1982. I denne artikel samler vi tre Venstre-veteraner, der ser tibage på en svunden politisk tid.
Jon Adelsten

Før i tiden var vi mere i kontakt med vælgerne - i dag er det nærmest kun bestyrelserne i de lokale foreninger, man snakker med. Det var ikke nødvendigt at fare rundt på gade og stræder dengang, for ens politiske budskab kom i avisen via referater fra vælgermøder. Det ser man aldrig i dag.

Anders Andersen (V)
Økonomiminister, udnævnt 1982
Anders Andersen (89)
Økonomiminister (V)
Bopæl i dag: Benzonslyst, Djursland
Beskæftigelse i dag: Pensionist
Tillidshverv i dag: Æresmedlem af Venstre

Hvordan oplevede du din afgang fra regeringen?

»Jeg forlod regeringen i 1987. jeg havde inden valget sagt til vores formand, at jeg ikke ønskede at forsætte, jeg var jo efterhånden blevet 75, så det var på tide, at jeg begyndte at tage hensyn til min familie. Man bliver nødt til at slippe alting, når man bliver minister, og jeg var jo altså også minister under Anker Jørgensen og under Poul Hartling nogle år forinden, og at jeg var i Folketinget første gang i 1953. Så min kone og jeg var enige om, at hvis vi skulle nå at have nogle år sammen, så skulle vi til at i gang«.

Fik du det område, du helst ville?

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00