Pentagons chef for test og evaluering af nye våbensystemer, Michael Gilmore, retter en alvorlig kritik mod Joint Strike Fighter-kampflyprojektet i sin årlige gennemgang af de forskellige våbensystemer, som Pentagon har under udvikling. Project on Government Oversight (POGO), har fået fingre i rapporten, der viser, at det er JSF-projektets særlige konstruktion med parallel udvikling, test og produktion, der skaber problemer. Det er ganske enkelt svært at forberede testflyvninger med “umodne” fly.

POGO arbejder med at offentliggøre kontroversielle rapporter, og organisationens efterforskningschef gennemgår JSF-afsnittet af Gilmores rapport her. Selve afsnittet på 13 sider kan læses her.

Gilmore advarede i november sidste år om, at det kunne være farligt for almindelige amerikanske jagerpiloter at træne med JSF’eren, da flyet langt fra er færdigudviklet. Og i december kunne POGO offentliggøre en hemmelig rapport, der pegede på, at JSF-flyene havde 13 større problemer.

JSF’eren er som bekendt den ene af de tre officielle kandidater i den danske kampflykonkurrence, som sandsynligvis snart igangsættes. Det er netop JSF’eren, som den hollandske forsvarsminister Hans Hillen har foreslået, at Danmark, Norge og Holland går sammen om at købe og operere. Uden direkte at tage parti for JSF’eren erklærede den danske forsvarsminister Nick Hækkerup, at han fandt det som værende en god idé, at samarbejde med nære allierede om indkøb af kampfly. De tre lande indkøbte sammen med Belgien deres F-16 fly sammen i slutningen af 1970’erne.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Trackback or Pingback for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *