Debat

SF: Mangler investering i gymnasielærerne

null
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Af Morteon Homann
Uddannelsesordfører (SF)

Undervisningsministeren tøver med at iværksætte den ny gymnasielæreruddannelse. Det får regeringsgrundlagets løfter om investeringer i uddannelse til at klinge hult. Jeg har derfor bedt ministeren redegøre for regeringens svingende holdning.

Vi har et kæmpeproblem med mangel på gymnasielærere i de kommende år. Skal det løses, er det helt nødvendigt at få den nye uddannelse på skinner så hurtigt som muligt. Velfungerende ungdomsuddannelser er nøglen til at flere unge uddanner sig. Derfor er det katastrofalt, at undervisningsministeren nu ryster på hånden.

Npærmere bestemt har vi bedt undervisningsminister Ulla Tørnæs redegøre for, hvordan regeringen har tænkt sig at sikre tilstrækkeligt med gymnasielærere, og hvordan løfterne i regeringsgrundlaget harmonerer med, at ministeren nu bremser den nye uddannelse.

Regeringsgrundlaget bugner af løfter om 'Investeringer i Danmarks fremtid' og 'Uddannelser i top'. Men regeringens første tre uger har allerede vist, at ét er at udstede løfter i valgkampen, noget andet er at skulle føre løfterne ud i livet. Jeg håber meget, at Ulla Tørnæs besinder sig og får aftalen med amterne til at falde på plads snarest muligt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00