TV bestemte valgets tema: Udlændinge

Dagbladet Information beskæftiger sig i en række artikler med valgkampen i år. Valgkampen i nationalt TV blev skrævvredet i forhold til de lokale medier og i forhold til politikernes prioriteringer.
Det var tv, der åbnede ballet og bragte udlændinge frem som det vigtigste tema i valgkampen – og så turde politikerne ikke andet end at danse med, lyder en mediekyndigs vurdering til Information:

»Det er en kendsgerning, at da politikerne den 31. oktober, hvor valget blev udskrevet, blev interviewet om valgets emner, så var der ingen, der havde udlændinge som nr. ét. Alligevel fortalte tv-nyhederne dagen igennem, at valgets hovedemne var udlændinge,« siger journalist Erik Valeur.

Han har beskæftiget sig med flygtningestof i snart 17 år. For Radioens Dokumentargruppe, DR, har han omhyggeligt fulgt valgdækningen i syv landsdækkende dagblade, Radioavisen, TV 2 og DR1 samt fem-seks pro-vinsaviser og fire af TV2‘s lokale stationer, og hans konklusion er klar:

»Tv gik forrest med at sætte udlændinge op som hovedtemaet. Jeg er næsten ked af at sige det, men det er altså sandt,« siger Erik Valeur.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00