Minister vil af med retligt forbehold

Udviklingen på det retlige og på asylområdet i EU går så stærkt og er så omfattende, at det er skadeligt for Danmark, at vi står udenfor med vores forbehold. Det siger justitsminister Lene Espersen (K).

- Jeg tror, der kommer til at ske mange fælles lovgivningsinitiativer både inden for integrationsministerens og mit eget område. Det handler om, at verden er blevet mere international, og vi er blevet mere afhængige af hinanden. I dag er det et problem, at vi hele tiden er nødt til at spørge de andre EU-lande om lov til tiltræde noget, de er blevet enige om, siger justitsministeren. Men Lene Espersen tror dog ikke på, at vi inden for en årrække har harmoniserede straffelovene i EU landene.

- Jeg tror på, at der vil ske en yderligere tilnærmelse, men jeg tror stadig, at retsopfattelserne er så forskellige i Europa, at en total harmonisering ikke vil ske. Men for at komme den grænseoverskridende og internationale kriminalitet til livs, vil man se, at der på en række områder vil komme fælles minimum strafferammer, siger Lene Espersen.

Alligevel mener den konservative justitsminister ikke, at en afstemning om en afskaffelse af forbeholdene kan afholdes endnu.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00