Når Roskilde Lufthavn i weekenden danner rammen om Roskilde Airshow bliver det kun med deltagelse fra ganske få af kandidaterne i konkurrencerne om nye kampfly og ny maritime helikoptere. Lockheed Martin stiller med en F-35 Joint Strike Fighter-simulator mens Eurofighter (kampfly) og Sikorsky (helikoptere) kun stiller med sælgere og souvenirs.

På kampflysiden havde Gripen luftet muligheden for lige frem at sende et fly, men det bliver ikke til noget. Og Eurofighter prioriterer at sende deres fly til et lignende airshow i Polen. Måske klogt nok, når man tænker på at europæerne ingen gang er med i den danske konkurrence. De vil gerne med, og derfor møder de da også frem i Roskilde. Boeing er generelt meget aktive i stakeholderplejen, men har valgt ikke at bejle til den brede offentlighed. Når konkurrencen genoptages efter et valg bliver billedet helt sikkert anderledes.

Sikorsky er den eneste fra helikopterkonkurrencen. Ikke overraskende, da denne konkurrence ikke tiltrækker sig den store offentlige opmærksomhed. De medbringer dog ikke en Black- eller en Seahawk.

Paletten af fly i luften er desuden ikke imponerende for en som mig, der synes veteranfly er kedelige. To danske F-16’ere er det mest ophidsende element. Men man skal selvfølgelig ikke sammenligne showet med Paris Airshow eller Flyvevåbnets kaotiske åbent hus-arrangement, hvor kampflyene drøner om ørerne på een. Havde været fedt med nogle bizjets, en C-130 Hercules, et par rutefly fra danske selskaber, nogle civile helikoptere og måske et udenlandsk opvisningshold.

Hvis vejret er rigtig godt lørdag vil jeg overveje at sætte kursen, men der er ikke noget på programmet, som rigtigt trækker.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *