Nye jagerfly: Radikale svar

12. november 2008

Som nævnt i fredags, så har jeg skudt en håndfuld jagerfly-spørgsmål afsted til partiernes forsvarsordfører. Og efter kun 10 minutter var Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen den første til at svare.

Nu følger de radikale trop, i det forsvarsordfører Morten Helveg Petersen ikke svarer på hvert enkelt spørgsmål (se dem i det socialdemokratiske indlæg), men overordnet skriver:

Vi har endnu ikke lagt os fast på om der skal være kampfly og i givet fald hvilke. Jeg planlægger en konference om emnet til efter jul.

Levetidsforlængelse af F16 skal da også undersøges.

De andre landes valg er vigtige. De tider er forbi hvor hvert enkelt land isoleret træffer beslutninger om den slags uden at skæve til hvad andre lande gør og hvad der er brug for i Nato.

Også her hæfter jeg mig ved at levetidsforlængelsen lever i bedste velgående. Jeg har også ladet mig fortælle, at den mulighed også stadig eksisterer i forsvarsminister Søren Gades univers. Personligt mener jeg dog, at det bare er at udskyde beslutningen og det ville udstråle eklatant mangel på politisk mod ikke at gå hele vejen og købe nye fly nu. Jo, jo. Det kan godt være vi kan klare os et par år endnu med de gamle F-16 fly, men det handler også om at turde springe ud i det og gøre hvad der skal gøres.

At de radikale ikke har lagt sig fast på om der overhovedet skal være jagerfly, ser jeg mest som en symbolsk dør Helveg holder åben til det mere skeptiske bagland. For selvfølgelig skal vi det.

Og endelig konferencen om jagerfly. Mon ikke undertegnede og flere af jer, kære læsere, gladeligt ville troppe op til en sådan 🙂 Så det ser vi frem til, selvom det nok ikke slutter af med en sms-afstemning. “Skriv JSF og send til 1212, hvis du synes Joint Strike Fighter skal være Danmarks nye jagerfly. Det koster 20 mia. plus alm. sms-takst”. 🙂

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *