Den amerikanske forsvarsminister præsenterede torsdag sine tanker om fremtiden for det stærkt udskældte og skandaleramte Joint Strike Fighter-kampflyprojekt, som p.t. er fire år forsinket og har overskredet budgettet med 60 procent. Meldingen fra Gates er klar. USA vil købe langt færre JSF’ere mellem 2012 og 2016 end først planlagt. Helt præcist 325 i stedet for de 449, som det i første omgang var planen. Samtidig halter det med at beslutte sig i de partnerlande, som det også var forventet ville aftage JSF’ere i den periode – lande som Norge, UK, Holland og Danmark.

Desuden giver Gates JSF-programmets problembarn, short takeoff and vertical landing-modellen F-35B, to år til at forbedre sig og komme på ret kurs. Sker det ikke, trækker Gates stikket på den model. Det er især B-versionen, der forsinker og fordyrer programmet. Den konventionelle A-version og hangarskibsversionen, F-35C, er kun lidt efter tidsplanen og lidt over budget.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Trackback or Pingback for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Previous Post
«