Debat

DF: Stands socialt asylfup fra 1. december

null
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Af Klaus Kjær
Byrådsmedlem (DF), Gladsaxe

I Jyllands-Posten den 18. november 2001 beskrives i en tre sider stor artikel, hvordan mange palæstinensere med asyl i Danmark opholder sig store dele af året, i det land, de i sin tid flygtede fra – betalt af sociale ydelser fra Danmark. Det bekræftes af palæstinenserne selv, men også af danske skolefolk, socialpædagoger, læger og kommunale chefer. De ved alle, hvad der foregår, men tør ikke stå frem og kritisere misbruget.

Palæstinensere, der har fået asyl i Danmark opholder sig i store dele afåret i Libanon, hvor de opretholder livet på overførselsindkomster fraDanmark, hvorfra de får overført penge og lever som grever og baroner.En flygtningelejr kaldes direkte for "Lille Danmark", og her sigerindbyggerne, at danskerne er dumme.

Dette her er så groft -. også i forhold til danske skatteydere - at vi også bør se på mulighederne for at få tilbagebetalt de uretmæssigt udbetalte beløb, men under alle omstændigheder skal der stoppes forudbetalingerne med det samme.

Dansk Folkeparti har indkaldt indenrigsminister Karen Jespersen og socialminister Henrik Dam Kristensen i samråd straks og forlangt en forklaring. Hvis det ikke er de pågældende, der er ministre om et par dage, så må deres efterfølgere tage sig af denne sag omgående.

Det er vigtigt, at der gribes ind omgående, således at uretmæssige forhold kan afsløres så hurtigt som muligt og så betids at det kan få virkning allerede fra udbetalinger, som finder sted omkring den 1. december.

Klaus Kjær
Medlem af Gladsaxe Byråd (DF)

Dansk Folkeparti i Gladsaxe vil have forvaltningen til at reagere promte ved, at Dansk Folkeparti på socialudvalgsmødet I Gladsaxe Kommune den 21. november stilles forslag om:

1. Der indføres en skærpet pligt for kommunens ansatte, det være sig skolefolk, socialpædagoger, socialrådgivere, sundhedsplejersker, læger, kommunale chefer, sprogskolen m.v. til at indberette mistænkelige forhold om oppebærelse af sociale ydelser til palæstinensere.

2. Der gives orientering til palæstinenserne om, at næste udbetaling af kontanthjælp, revalideringsydelse, integrationsydelse, pension m.v. skal foregå i forbindelse med personligt fremmøde på lokalkontoret, hvor der skal medbringes billedlegitimation i form af pas.

3. Ved forevisningen af passet registreres samtidig eventuelle ind- og udrejsedatoer fra andre lande med angivelse af landets navn. 4. Eventuelle uregelmæssigheder viderebehandles i den embedsmandsgruppe, som tager sig af socialt bedrageri og kommuneshopping, og der kræves tilbagebetaling for uretmæssig oppebåret hjælp.

Det er vigtigt, at der gribes ind omgående, således at uretmæssige forhold kan afsløres så hurtigt som muligt og så betids at det kan få virkning allerede fra udbetalinger, som finder sted omkring den 1. december.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00