Professor: Netop nu kommer CD ind

Sidste øjebliks flytninger af mandater mellem partierne: CD kommer ind med tre mandater, V vinder yderligere tre, mens DF taber to. Stadig absolut flertal til V-K-O - V større end S. Frank Aaen ryger ud.
Rasmus Nielsen

Partiet klarer lige netop ikke spærregrænsen på 2,0 procent men kommer ind med tre mandater på en sjælden særregel om mandetfordeling mellem de tre hovedlandsdele.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert om CD

CD har chance for at komme ind med tre mandater i det nye folketing, vurderer Altinget.dks valgekspert, Søren Risbjerg Thomsen torsdag aften på baggrund af de sidste fire dages troværdige meningsmålinger, incl. Vilstrup i dag. CD står til netop 1,8% af stemmerne, normalt ikke nok:

"Partiet klarer lige netop ikke spærregrænsen på 2,0 procent men kommer ind med tre mandater på en sjælden særregel om mandetfordeling mellem de tre hovedlandsdele", forklarer professoren fra Aarhus Universitet til Altinget.dk

I følge Risbjergs dugfriske kvalitetsvejede snit af meningsmålinger er der følgende mandatændringer i forhold til hans snit for en uge siden:

Socialdemokratiet 53 mandater (uændret)
Radikale 8 mandater (uændret)
Konservative 14 mandater (minus 1)
CD 3 (plus 3)
SF 14 (uændret)
Dansk Folkeparti 18 (minus 2)
Kristeligt Folkeparti fire (minus 1)
Venstre 57 (plus 3)
Fremskridtspartiet 0 (uændret)
Enhedslisten 4 (minus 1)

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00