V hasteindkalder nævnet i EU-sag

Rasmus Nielsen
Venstres formand, Anders Fogh Rasmussen, kræver nu Folketingets udenrigspolitiske nævn haste indkaldt for at behandle sagen om regeringens håndtering af afstemningen i EU's militære komité. Det oplyser Venstres pressetjeneste.

- Der er mere og mere mystik om denne sag. Oprindeligt bakkede regeringen forsvarschefen op. Da kritikken mod regeringen tog til, antydede ministrene, at forsvarschefen havde handlet mod regeringens råd. Men ifølge oplysninger i dagbladet B.T. i dag stemte forsvarschefen i overensstemmelse med en aftale, som regeringen havde med bl.a. det svenske formandskab for EU.
Hvis denne oplysning er korrekt, har regeringen afgivet forkerte oplysninger til Udenrigspolitisk Nævn på mødet i sidste uge. Derfor er det nødvendigt, at nævnet øjeblikkeligt indkaldes, så regeringen kan af- eller bekræfte B.T.'s oplysninger.

- Det ser ud til, at regeringen ønsker at skyde ansvaret for fadæsen over på forsvarschef Christian Hvidt. Men det er under alle omstændigheder regeringen, der har ansvaret. Hvad enten regeringen har bedt forsvarschefen stemme på den ene eller den anden kandidat til formandsposten i den militære komité, er der begået en klokkeklar fejl, som alene de ansvarlige ministre har ansvaret for. Regeringen har fiflet med det danske forsvarsforbehold ved at bede forsvarschefen stemme i den militære komité.

- Men hvis regeringen desuden har afgivet urigtige oplysninger over for Udenrigspolitisk Nævn for at redde sit eget skind, så er der tale om en meget alvorlig sag. Nu vil vi give regeringen en chance for at forklare sig. Derefter vil vi tage stilling til, om det skandaløse forløb i denne sag bør have konsekvenser for den eller de involverede ministre, slutter Vensttres formand Anders Fogh Rasmussen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00