Anita Bay Bundegaard kandidat i Holstebro

Udviklingsminister Anita Bay Bundegaard (R) er indstillet som folketingskandidat af den radikale kredsbestyrelse i Holstebrokredsen. Dermed er der lagt op til kampvalg i Holstebro, når udviklingsministeren fra København skal udfordre den lokale kandidat. Ministerens folketingsdrømme kræver dog en massiv fremgang for partiet ved valget.
Jon Adelsten

-Det er holdningerne, der er det afgørende, og så er det ligegyldigt, om man sidder i København eller i Jylland, siger Finn Albertsen, til Altinget.dk.

Anita Bay Bundegaard var mandag på besøg hos kredsbestyrelsen til en samtale hvor parterne kunne føle hinanden an. På baggrund af mødet har bestyrelsen tirsdag truffet beslutningen om indstille hende som kredsens folketingskandidat, oplyser kredsformand Finn Albertsen. Dermed er der lagt op til kampvalg mellem udviklingsministeren og den lokale landmand Kristian Jessen, der har været kredsens kandidat i fem år.

Anklager om topstyring
Anita Bay Bundegaard var tidligere folketingskandidat på Bornholm, men har efter sin ministerudnævnelse søgt efter en mere realistisk kreds. Hun har ikke selv henvendt sig til Holstebrokredsen, men er blevet foreslået af et medlem af kredsens hovedbestyrelse. Det har fået Kristian Jessen, til at anklage partiet for topstyring. Men det afvises af Finn Albertsen.
-Jeg kan slet ikke forstå beskyldningerne om topstyring. Beslutningen ligger i Holstebro-kredsen. Det afgøres jo ved en afstemning mellem kredsens cirka 80 medlemmer, siger Finn Albertsen til Altinget.dk.

Den lokale tilknytning ikke vigtig
Han mener, at Anita Bay Bundegaard vil være en bedre kandidat, fordi hun som minister har større chancer for at blive valgt ind og dermed varetage de lokale interesser for kredsen. Hendes manglende tilknytning til det vestjyske ser Finn Albertsen ikke som noget problem.
-Det er holdningerne, der er det afgørende, og så er det ligegyldigt, om man sidder i København eller i Jylland, siger Finn Albertsen.
Den endelige afgørelse træffes på kreds-general forsamlingen den 23. april.

Holstebrokredsen det 10. radikale mandat
Ifølge meningsmålingernes aktuelle mandatfordeling vil Holstebrokredsen i Ringkøbing Amt kun give valg, hvis partiet får 10 mandater. Det vil kræve en fremgang på tre fra de nuværende syv radikale folketingsmedlemmer. De radikale skønnes kun en mandatfremgang på ét mandat, men det spås at falde i Viborg Amt, hvor den radikale kirkeminister Johannes Lebech opstiller. Det billede kan dog ændre sig, særligt på grund af Anita Bay Bundegaards meget aktive deltagelse i den politiske debat.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00