Ingen borgerbidrag til hvidbog

Regeringens hvidbog om EU-samarbejdet har været kritiseret for at være et embedsmandsprojekt uden kontakt til den folkelige skepsis. Men borgerne har rent faktisk mulighed for at skrive indlæg via nettet - det er der bare ingen der gør. Heller ikke partierne har været ivrige med indlæg.
Jon Adelsten
Der er tilsyneladende ingen borgere, der ønsker at komme med bidrag til regeringens hvidbog om EU-samarbejdet. Siden slutningen af februar har det været muligt, at skrive et indlæg på Udenrigsministeriets hjemmeside, men her godt to måneder senere har ministeriet modtaget nul indlæg, oplyser Udenrigsministeriet til Altinget.dk.

Indlæg skal inspirere
De skriftlige indlæg fra borgerne skal fungere som en inspiration til den embedsmandsgruppe under udenrigsminister Mogens Lykketoft (S), der i øjeblikket arbejder på højtryk for at få bogen klar som lovet inden Folketingets sommerferie den 1. juni. Indlæggene vil ikke optræde direkte i hvidbogen, og ministeren kommer formentlig heller ikke til at se dem, men de skal bruges som afsæt til nye vinkler og afspejlning af den folkelige debat. Derfor ærgrer det embedsmændene, at der ikke er kommet nogle indlæg.

Indlæg savnes også fra partierne
Udenrigsminister Mogens Lykketoft har selv efterlyst indlæg fra borgerne. Det skete blandt andet efter et møde med partilederne i januar, hvor partierne havde lejlighed til at drøfte hvidbogen. Skrivekløen har dog ikke været udbredt i partierne efterfølgende - kun Venstre, de konservative og Frihed 2000 er kommet med skriftlige bidrag. Ingen af de partier, der sagde nej til ØMU´en, har således ønsket at forsøge at påvirke regeringens hvidbog.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00