V-plan giver plads til 20.000 hjemme-pc-ordninger hvert 3. år

null
Jon Adelsten
Der vil hvert tredje år kunne oprettes 20.000 nye hjemme-pc ordninger for de 60 millioner kroner om året, som Venstre ifølge partiets IT-handlingsplan vil afsætte til formålet. Det oplyser skatteminister Frode Sørensen (S), der af sin partifælle Thomas Adelskov er blevet opfordret til at beregne, hvor langt Venstre ville komme med de 60 millioner kroner.

Venstre vil genoplive den hjemme-PC-ordning, der blev afskaffet ved lov i december sidste år. Den gik ud på, at ansatte kunne få en pc opstillet hjemme mod at gå ned i løn, til computeren var betalt. En del af udgifterne blev derved dækket af lavere skattebetalinger.

Da ordningen blev afskaffet, regnede man med, at lovgivningen medførte en gennemsnitlig lønnedgang, der kunne dække en udgift til pc-udstyr på 15.000 kroner betalt over tre år. Den årlige skattebesparelse for hver ordning var så på 3.000 kroner ved en marginalskatteprocent på 60. De tal lægger Frode Sørensen til grund for sin beregning af Venstres forslag. Og beregningerne viser, at staten vil få et provenutab på 60 millioner kroner om året, hvis der hvert tredje år oprettes 20.000 hjemme-pc-ordninger. Når tre år er gået, og pc'erne er betalt, vil der kunne oprettes 20.000 nye ordninger, hvis rammen stadig er 60 millioner kroner om året. Til sammenligning var der ifølge skatteministeriets oplysninger oprettet 36.000 hjemme-pc-ordninger i 1999.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00