K vil stække EU-kommissionen

Det Konservative Folkeparti har forsøgt at bygge bro til deres EU-kritiske ungdomsparti. dialogen har resulteret i en ny fælles konservativ EU-politik, som vil politiks ordfører Lene Espersen og fmd. for KU Michael Christensen efter måneders debat kunne fremlægge fredag.
Jon Adelsten
EU skal begrænses
Efter Euro-mareridtet tilslutter de konservative sig, ligesom Venstre gør, en klarere afgrænsning af hvad EU skal tage sig af og hvad der fortsat skal høre under nationalstaterne. Udspillet vil bl.a. begrænse rækkevidden af opgaver i EU-parlamentet og stække EU-kommisionens magt. Initiativretten skal deles med ministerrådet.
- Vi vil anbefale regeringen at den på næste regeringskonference arbejder på at ministerrådet for større indflydelse. Og det glæder vi os over, at andre partier også arbejder for. Der skal stadig være en tre-deling, for medlemslandene vil ikke selv kunne styre alle lovforslagene. ders piller kommisionen fortsat en afgørende rolle. Men i forhold til den folkelige debat, der bliver den for lukket, for snæver og for elitær, siger Lene Espersen.

Forbeholdene skal væk
Selvom de sidste dages debat om de danske forbehold og EUs fammiliesammenføringspolitik har forvirret billedet, er det fortsat konservativ politik, at forbeholdene skal afskaffes. Lige nu forhindrer de ganske vist, at Danmark skal rette sig efter familiesammenføringsregler, som de konservative er imod.
- Der skal være ens regler, så der ikke opstår spekulation om, hvilken lufthavn man skal lande i. Sagen er et skoleeksempel på, hvor ufatteligt meget forbeholdene skader. Hvis vi ikke havde dem, kunne Karen Jespersen slå i bordet og sige det vil vi ikke være med til, fastslår Lene Espersen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00