Medierådgiver til Holger K.

Ny pressesekretær vil luge ud i den politiske retorik og gøre partiet bedre til at tale til manden på gaden. SF opruster på valgstrategien og ansætter den første pressesekretær siden 1980erne.
Jon Adelsten
Den politiske kommunikation i SF skal styrkes frem til det kommende folketingsvalg, og derfor har partiet ansat den 26-årige Peter Goll som ny pressesekretær. Hans rolle bliver at få partiet frem i pressen og at rette de folkesocialistiske budskaber til, så de let kan forstås af vælgerne.
- Vi skal sørge for, at vi i vores sprog og billeder kommunikerer mere entydigt og luger ud i politiker sproget, siger Peter Goll til Altinget.dk.
Men han regner ikke med at skulle være djævlens advokat overfor SFernes politik.
- Min opgave er snarere at være advokat for manden på gaden overfor politikerne. kommunikationen skal være rettet mod den almindelige vælger og ikke mod andre politikere, siger Peter Goll.

Første presserådgiver siden 1980erne
SF har ikke haft nogen fast presserådgivning siden en periode i firserne. Nu er det tilsyneladende tid til oprustning, og den nye medarbejder skal indgå i partiets strategiske valgteam, som består af partileder Holger K, gruppeformand Jes Lunde og partistrateg Thorstein Theilgaard. Holger K. har tidligere spottende omtalt de andre partier i Folketinget for deres brug af spin-doctors og medierådgivere og Peter Goll har da også travlt med at understrege, at han ikke er spin-doctor.
- En spin-doctor designer politikken efter meningsmålingerne og det skal jeg ikke lave. Politikken fastlægges jo af SFs partiorganisation og ikke af folketingsgruppen. Jeg skal kommunikere den politik ikke lave den, siger han.

Peter Goll har blandt andet studeret politisk kommunikation på Københavns Universitet hos Venstres tidligere pressechef Henrik Qvortrup. Han er ansat i en projektstilling hos SF frem til valget.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00