Hele sidste år fik vi tudet ørerne fulde om hvordan, vi kun måtte tage brusebade af 30 sekunders varighed i koldt vand, og i år lyder budskabet så, at vi alle er på røven, og at der skal spares big time. I den kontekst er det lidt sjovt, at være til Flyvevåbnets årlige åbent hus-arrangement, der på moderne dansk hedder ”Danish Airshow”, og som blev afviklet på Flyvestation Skrydstrup i dag.

For her er der hverken sparet på afbrændingen af skattekroner eller udledningen af CO2. Man kunne således nærmest se min trækprocent stige til vejrs i samme hast som et af de mange jagerfly på fuld afterburner, og mærke indlandsisen smelte med en hastighed, der var omvendt proportional med det snegletempo, som de omkring 30 – 40.000 biler trillede af sted i.

Co2-udledningen kom nemlig ikke kun fra de fly og helikoptere, der lavede det ene flotte stunt efter det andet i det sønderjyske luftrum. Nej, den kom i lige så høj grad fra de anslået 30.000 biler, der fragtede de op mod 100.000 besøgende frem. Biler, som i gennemsnit nok har holdt i tomgang eller trillet i mindst en time. Der gik rygter om, at der skulle være en shuttlebus fra Vojens Station og ud til flyvestationen. Et rygte, som det ikke var muligt at få bekræftet.

Selvom ordet ”airshow” indgik i titlen, så var der mere tale om hvad der bedst kan betegnes som et militært loppemarked, hvor alt lige fra Dansk Autohjælp til Forsvarets Musikkorps var repræsenteret. For airshowet var langt fra en opvisning alene af Flyvevåbnets isenkram. Hele forsvaret var således til stede på denne charmetur i megaklassen. Mon ikke det har krævet et enkelt isbjerg eller to at transportere kampvogne, containere og alt mulig andet til flyvestationen.

Med hensyn til skattekroneafbrændigen, så tegnede hele det store udstillingsshow sig naturligvis for en stor del, ligesom HM Dronningen og Prinsgemalen var til stede.

Selvom de kongelige havde medbragt både Krone 1 og en stor Audi, lykkedes det alligevel Prinsgemalen at kapre et tivoli/gågadetog, som ellers skulle have transporteret den hårdtarbejdende, skattebetalende danske familiefar og hans familie rundt på området. I stedet kunne han iagttage det løjerlige syn af 20 uniformsklædte ældre herrer i toget…  

Vel hjemme igen så jeg, at der havde været abnormt lange bilkøer på motorvejen. Måske nogen i forsvaret næste år vil overveje begreber som særtog og shuttlebusser.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *