Tom Behnke til de konservative

Flere partier havde følere ude efter ham, bl.a. Socialdemokratiet, hvor flere folketingsmedlemmer og tre ministre, ifølge Tom Behnke selv, har opfordret ham til at blive kandidat for regeringspartiet. Men det blev Bendt Bendtsens tropper, der fik den tidligere fremskridtsmand under fanerne.
Jon Adelsten
Det Konservative Folkeparti vedtog enstemmigt at optage Frihed 2000s Tom Behnke på deres gruppemøde onsdag. Partileder Bendt Bendtsen havde forinden haft en politisk snak med Tom Behnke om det politiske, og efterfølgende kunne han indstille den tidligere fremskridtsmand til optagelse.
- Han har vedkendt sig det konservative partiprogram, og vi byder ham velkommen i gruppen, siger Bendt Bendtsen til Altinget.dk.

Konservativ politik ændrer sig ikke
Tom Behnke har som rets- og flygtningeordfører i Fremskridtspartiet og Frihed 2000 gjort sig bemærket med flere markante og provokerende udtalelser. Da Folketinget for tre år siden diskuterede, hvad man skulle gøre for at få Somalia til at modtage afviste asylansøgere, foreslog Tom Behnke, at de blev nedkastet med faldskærm. Bendt Bendtsen frygter dog ikke, at den nye mand vil give signalforvirring for partiet.
- Partiets politik ændrer sig ikke - vi har blot fået en ekstra mand til at slås for partiets politik.

Sidste faldskærm nedkastet
Tom Behnke bekendtgjorde allerede ved bruddet med Fremskridtspartiet, at han ville fortsætte i Folketinget og gerne hos de konservative. Nu nedlægger Frihed 2000 officielt sig selv som gruppe, men fortsætter som løsgængere. Og Tom Behnke har nu travlt med at understrege sin loyalitet til det nye parti i dagens mange interviews til pressen. Stilen med faldskærmsreplikken hører nu til i hans yngre anarkistiske fremskridtsdage.
- Den udtalelse var en fejl, og det er mit håb, at den sidste faldskærm er landet i den sag. Jeg er også blevet ældre. Der vil givetvis være nogen blandt vælgerne, som vil være skeptiske, men når de lærer mig at kende og hører, hvad min politik drejer sig om, så tror jeg, at de vil bakke op om mig, siger Tom Behnke til Altinget.dk, inden vi afbrydes af TV2/Østjylland på telefonen.

Politimanden sigter efter Århus
Den politiuddannede folketingspolitiker sigter efter at blive opstillet i Århus 3. kreds. Den er nemlig ledig, og det var vigtigt for ham ikke at gå ind og konkurerre med nuværende kandidater. Både kredsformanden og amtsformanden er positivt indstillet, men kredsen skal dog vedtage kandidaturet officielt først. I Århus amtskreds har de konservative allerede fået valgt Henriette Kjær, og med Tom Behnkes kandidatur håber partiet at få et ekstra mandat i landets næststørste by.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00