Christine Antorini ud af SF

Stigende uenighed om partiets socialpolitik, får nu SFs tidligere næstformand Christine Antorini til at melde sig ud af partiet.
Jon Adelsten
Den tidligere næstformand i SF forlader nu partiet definitivt og har meldt sig ud. Christine Antorini forlod allerede SFs folketingsgruppe i december 1999 til fordel for jobbet som sekretariatschef i Forbrugerinformation.
- Jeg kan bekræfte, at jeg har meldt mig ud af SF. Men mere vil jeg ikke sige lige nu. Det er et internt anliggende mellem SF og mig, siger Christine Antorini til dagbladet Information.

Uenighed om socialpolitik
Ifølge Information drejer striden sig om en voksende uenighed på socialområdet. Antorini hørte til partiets højrefløj sammen med bla. to andre frafaldne SFere de tidligere gruppeformænd Steen Gade og Jes Lunde. Når det netop er partiets socialpolitik Antorini slår ned på, kan det skyldes at den tegnes af Villy Søvndal, der er et markant medlem af partiets venstrefløj.
Antorini har desuden markeret sig som modstander af partiets EU-skeptiske linje.

Holger K.: Naturlig skilsmisse
SFs formand Holger K. Nielsen mener, udmeldelsen er en naturlig reaktion. Antorinis holdninger er ikke længere forenlige med SFs, mener han.
- Udmeldelsen er ikke nogen overraskelse for mig. Hun har fjernet sig så langt fra SF's værdigrundlag, at det blot svarer til en skilsmisse efter en længere separation. Det er helt naturligt, at hun nu selv har taget konsekvensen af vores store meningsforskelle, siger Holger K. Nielsen til Information.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00